Akció!

LAPACHO MACSKAKAROM

1,950Ft

Macskakarom (Uncaria Tomentosa)
és
Lapacho Matto Grosso  (Tabebuia impetiginosa)

Az Inkák kincse
A Lapacho Macskakarom
Méregtelenítő , erősítő teakeverék

Ez a különleges keverék, amely Dél-Amerika őserdeiből származik két kéregből áll. Egy fa a Lapacho Grossso azaz a „Gyógyító Fa”( Tabebuia impetiginosa)   kérge és a Macskakarom (Uncaria tomentosa) gyökérkérgét tartalmazza.

Speciális dupla aromazárós dobozban

40 g

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Lapacho Macskakarom kéreg teakeverék tartalma:

A Lapacho  

a Tabebuia impetiginosa fa kéregének a belső része, amelyet évente maximálisan kétszer, gyengéden és gondosan takarítanak be. Hozzá kell tenni, hogy e célból csak 40 éven felüli fákat választanak ki, amelyeket nem károsít hosszú távon a “kezelés”.
A Tabebuia impetiginosa Bolívia, Peru, Argentína, Paraguay és Brazília területén nő.
A híres “perui” kincsek közé tartozik.
Akik először felismerték a fa belső kéregének a kiváló képességeit, természetesen a helyi indiánok voltak. Lázra, nehézlégzésre, és méregtelenítésre használták.
Ma a Lapacho a leggyakrabban kivonatok, vagy tabletták formájában kapható. De a gyógyteák fő alkotóeleme is Dél-Amerikában.
De egyre többen már a tiszta, természetes termékre voksolnak.

Az úgynevezett “gyógyító fát” a fa törzséből nyerik. Ebből készül az inka gyógytea. Csak nagyon képzett szakember teheti meg ezt a lépést.
A latin Tabebuia impetiginosa nevű fák 20 méter magasak, és magas életkort élnek meg. A legidősebb fák állítólag 700 évesek. Gyönyörű rózsaszín, vagy lila virágokkal tűnnek ki a többi fától, a levelei oválisak, bordázottak.

Macskakarom (Uncaria Tomentosa)

Immunstimuláló, regeneráló, allergiaellenes és antioxidáns hatású.

Gyulladásos megbetegedések (vírusok, baktériumok, gombák), asztma, reuma, ízületi gyulladás, emésztőrendszeri megbetegedések és menstruációs zavarok esetén használják ezt  gyógyteaként.
A dél-amerikai növény (latin nevén: Uncaria tomentosa) gyökérkérgét már legalább 2000 éve használja gyógyászati célokra az emberiség. Igazi Inka gyógytea.
Köszönettel tartozunk a perui indiánoknak, amiért tudásukat megosztották a misszionáriusokkal, az utóbbiak pedig a csodálatos gyógyteáról szóló ismereteiket magukkal hozták a legkülönbözőbb betegségek által sanyargatott civilizációnkba.

A macskakarom az Egészségügyi Világszervezet (WHO), illetve a széles nyilvánosság megérdemelt figyelmét is kivívta.

A macskakaromból készített főzet, ital, gyógytea ugyanis erős antioxidáns, immunstimuláló, és elsősorban és daganatellenes hatású is lehet.
Egyes kutatók szerint antioxidáns képessége 300-szor nagyobb, mint a C-vitaminé, és akár 60 %-kal is képes növelni az immunitást.

Ellenjavallatok: mivel hihetetlenül hatékonyan serkenti az immunrendszert, használata problematikus lehet immunoszupresszív terápiában (szervátültetés, valamint kortikoszteroidok használata előtt és után). Alkalmazása nem javasolt továbbá autoimmun betegség, sclerosis multiplex (SM), hormonkezelés esetén, valamint vér vagy vérszármazék transzfúziója után.
Figyelembe kell venni azt is, hogy a macskakarom-tea csökkenti a vérnyomást.
Állapotos nőknél nem ajánlott.
A tea használatának fent felsorolt korlátozásai azonban csak még inkább bizonyítják ennek a nem hétköznapi gyógynövénynek a kiemelkedő hatékonyságát.

Kiválóan alkalmas lehet vírusos, bakteriális vagy gombás eredetű gyulladásos megbetegedésekben (influenza, kötőhártya-gyulladás, húgyhólyaggyulladás, ízületi gyulladás, gyomor- vagy bélgyulladás), továbbá szív- és érrendszeri, valamint daganatos betegségeknél a szervezet segítségére.
A növény  hatása az apoptosis (“programozott sejthalál”) támogatásában rejlik. Ez egyfajta természetes, a sérült sejteket, így a káros sejteket is eltávolító, önfenntartó mechanizmus. Nemcsak a sérült sejtek eltávolításában, hanem a régi sejtek pótlásában is fontos szerepet tölt be.

Elkészítése:

A Lapacho Macskakarom kéreg teakeveréket 1 liter vízben főzzünk fel 1 evőkanál kéreg keveréket. A nagyobb hatékonyság céljából érdemes a növényt a tea főzése előtt 1 órán át hideg vízben áztatni, majd kb. 15 percig főzni, és utána állni hagyni, egészen addig, amíg ki nem hűl, majd átszűrni!

Az tea elkészítéséhez szükséges idő alatt egyensúlyba kerülnek az értékes, kiváló minőségű anyagok.
A tea elkészítéséhez ajánlott üveg, porcelán, vagy rozsdamentes edényt használni.
Műanyagszűrőt használjunk.
Hűtve is fogyaszthatjuk. Naponta maximum 2 csésze ( 2x 2,5dl) az ajánlott.

Citromot és narancsot is adhatunk a hideg  tea főzethez. Ennek az eredményeképpen az ital természetesen keserédes, gyengén vanília, és nagyon érezhetően citrus ízű. A teakeverék  főzete rézszínű, az illata pedig nagyon kellemes.

Tárolás: Felbontás után gyermekektől elzárva, száraz, hűvös helyen, az aromazáró dobozba visszazárva tárolandó.